Kunst/Concept

De manier waarop we nu omgaan met onze planeet moet veranderen. Met af en toe groen doen gaan we de wereld niet redden. Kunstenaars komen met ongewone invalshoeken en zetten ingesleten patronen op scherp.

Ja Natuurlijk maakt geen onderscheid tussen mens, natuur en technologie. Alles loopt in elkaar over. Met zowel bevrijdende als hilarische gevolgen: je huisdier ontwerp je zelf, schimmels blijken onze beste vrienden, de stad kun je oogsten en meeuwen zijn best lekker op de barbecue. Maar ook: Facebook is je habitat, internet de nieuwe biotoop en nanodeeltjes zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan. Ja Natuurlijk laat zien hoe cultuur en natuur elkaar versterken.

Ja Natuurlijk gaat voor verandering van perceptie en mindset.

 

 

Met daadkracht en zelfspot zoeken deelnemers nieuwe antwoorden op urgente vragen. Artistiek leider Ine Gevers selecteerde kunstenaars die met ongewone invalshoeken komen en ingesleten patronen op scherp zetten.

Binnen en buiten

De manifestatie houdt niet op bij de museummuren. Integendeel: er zijn kunstwerken in de museumtuinen, in de stad, urban wild life safari’s, optredens, workshops, hoorcollege’s en debatten in kunstinstellingen en filmhuizen. Vanzelfsprekend nestelt Ja Natuurlijk zich nadrukkelijk in de sociale media en online fora.

Deelnemende kunstenaars

Francis Alÿs, Jimmie Durham, Studio DRIFT, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Keith Edmier, Marjetica Potrc, Zeger Reyers, Superflex, Ai Weiwei en vele anderen.

  • VictoriaRegia_Sothebys-190x1024

  • Kunst-concept

Kunst/Partners

Coalitie voor Ecologische Intelligentie

Ja Natuurlijk is initiatiefnemer van de ecologische coalitie. Samenwerking met onder andere Stroom, Next Nature, V2, Volume en Casco.

Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

ZomerExpo 2013

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren voor de derde keer de ZomerExpo. De grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door een open inschrijving.

Gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars kunnen zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven voor de tentoonstelling ZomerExpo 2013 Aarde. De tentoonstelling vindt plaats in de zomermaanden van 2013 in het Gemeentemuseum Den Haag.

Het thema Aarde staat centraal bij de keuze van de jury. Hoe ziet u de aarde, wat betekent de aarde voor u? Anselm Kiefer maakte het werk ‘hemel en aarde’, waarbij de definities van hemel en aarde verschuiven. De aarde draait en verandert en de mens verandert mee. We zijn benieuwd hoe u het thema Aarde laat terugkomen in uw werk. ZomerExpo 2013 sluit met het thema Aarde aan bij de thematiek van Ja Natuurlijk.

Voor meer informatie klik hier.