gerbrand_390

19-08 t/m 01-09
Gerbrand Bakker als schaap

Bio van de schrijver

Gerbrand Bakker (1962) is schrijver, hovenier, vertaler en columnist. In het jaar waarin hij de opleiding tot vakbekwaam hovenier voltooide, verscheen Boven is het stil (2006). Zijn debuut werd bekroond met het Gouden Ezelsoor, en hij werd genomineerd voor o.a. de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 2009 verscheen Ezel, schaap en tureluur, een bundeling dierenteksten van zijn website en columns uit De Groene Amsterdammer. Voor Fora & Fauna kruipt Bakker in de huid van een schaap.

16 scrhijvers kropen in de huid van

Gerbrand Bakker is de laatste van de 16 schrijvers die in de huid kropen van..


Egocentrisme en menscentrisme tieren welig op Facebook en Twitter. Mensen denken dat ze het voor het zeggen hebben, terwijl de rollen regelmatig ook omgedraaid zijn. Zo wist een mug het Taiwanese nieuws stil te leggen door in de keel van de nieuwslezeres naar binnen te vliegen.

In de gemiddelde mond van een mens zitten meer dan 7 miljard bacteriën. Wordt het niet tijd dat we hen aan het woord laten? Ter promotie van een meer symbiotische relatie tussen mens, dier en ding nodigde kunstenaar Sjaak Langenberg 16 biologen, filosofen en schrijvers uit om in de huid van een dier of object te kruipen. Elke schrijver bekijkt gedurende twee weken vanuit die ongebruikelijk positie de wereld en plaatst berichten op de Fora & Fauna Facebook- en Twitterpagina.

De schrijvers:

Esther Gerritsen als tweeblaarkanniedood; Ann Meskens als stofzuiger; Ike Kamphof als 2 badkonijntjes; Maria Barnas als huiszwam; Vrouwkje Tuinman als naaktslak; Bianca Stigter als spermatozoïde; Tamar Stelling als cyborg bij; Paulien Cornelisse als gistcel; Jannie Regnerus als grutto; Vincent Bijlo als rhinovirus; Bram Esser als patatduif; Patrick van Veen als chimpansee; Atte Jongstra als bokking kipper; Matthijs van Boxsel als stier van Potter; Bart Knols als mug; Gerbrand Bakker als schaap.

 

vrouwkje_390