Rondleidingen

Gezinnen

Mensensafari voor kinderen

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen de tentoonstelling op een passende wijze ervaren. Zij kijken niet alleen naar de kunstwerken, maar vooral naar het soort zoogdieren dat de kunstmanifestatie bezoekt. Hoe lopen zij? Hoe zien mannetjes eruit? En de vrouwtjes? Wat eten ze en hoe communiceren ze? Hoe kijken ze naar kunst? En waarom worden ze daarbij de gaten gehouden door soortgenoten in uniforms? Er zijn drie bijzondere observatieposten gebouwd, een met uitzicht op het restaurant GEMber en twee buiten.
Beeldend kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer ontwikkelden de Mensensafari speciaal voor Ja Natuurlijk.

Bij de kassa zijn het observatieformulier, verrekijker en safarihoed af te halen.

Professionals

Ervaren rondleiders geven u een rondleiding op maat, met uitgebreide achtergrondinformatie over de kunstwerken, de kunstenaars en de thematiek van de tentoonstelling. Rondleidingen in aanwezigheid van kunstenaars en artistiek directeur Ine gevers behoren ook tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie en reserveringen mailt u naar tour@ja-natuurlijk.com

Experience

Van di t/m vr om 14.30 uur en in het weekend van 12:30 en 14:30 uur vertrekt een Experience tour. Rondleiders nemen je mee langs de hoogtepunten van Ja Natuurlijk en gaan op enthousiaste wijze met u in dialoog over de kunstwerken. Natuurlijk ook met een ‘groene’ invalshoek. Deze tour wordt gratis aangeboden.

Kakkerlakken

Als u zich echt wilt onderdompelen in het gedachtegoed van Ja Natuurlijk doet u mee aan de kakkerlakken tour. Het kunstenaarsgezelschap Superflex heeft voor Ja Natuurlijk een rondleiding ontwikkeld waarbij u door het Museon en het Gemeentemuseum loopt en de collecties bekijkt door de ogen van een kakkerlak.

Wat maakt de mens een mens? Een leerzame en inspirerende tour door getrainde acteurs. Met een ingenieuze rugzak op voelt u zich ineens heel anders.

Superflex ontwikkelde de tour eerder voor het Science Museum in Londen en na het grote succes daar is het nu bij Ja Natuurlijk te zien.

Klik hier voor een geweldig filmpje.

De tour vertrek op aanvraag. Ook geschikt voor kinderen.

Aanvragen kan via tour@ja-natuurlijk.com
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
Duur: circa 45 minuten
Kosten: 4,50 euro (exclusief entree Ja Natuurlijk)
Start rondleiding: entree GEM/Fotomuseum.

Ja Natuurlijk menu

Eet van de speciale Ja Natuurlijk deelkaart in Gember die kunstenaar Sjim Hendrix voor ons maakte. Wat dacht je van spekbokking, knalgans of zwarte worst? Bekijk hier de menukaart.

  • Superflex, A Cockroach Tour of the Science Museum, 2010

    Superflex, A Cockroach Tour of the Science Museum, 2010

  • Rosé de Beer en Sjaak Langenberg, eerste impressie kindersafari, 2012

    Rosé de Beer en Sjaak Langenberg, eerste impressie kindersafari, 2012

  • Niet Normaal, Amsterdam 2009

    Niet Normaal, Amsterdam 2009